Schorpioen

23 oktober - 21 november

Planeet: Mars en Pluto

Element: Water

Dualiteit: Vrouwelijk

Eigenschappen: Intens, intuïtief, mysterieus, gevoelig, loyaal, agressief

 

Kristallen: Granaat, Rozekwarts, Maansteen

Granaat

Granaat resoneert met de energie en kracht van de schorpioen. Het werd lang als talisman gebruikt omdat ze zou waarschuwen voor gevaar. Wanneer er geen uitweg meer lijkt te zijn, geeft granaat hoop en moed. Ze helpt je patronen doorbreken en vergroot het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Granaat brengt seksuele harmonie en passionele liefde. Daarnaast activeert en versterkt granaat de werking van andere kristallen.

Rozekwarts

Rozekwarts leert je liefdevol naar jezelf en anderen kijken. Het kristal heeft een kalmerend effect, ideaal wanneer je heftige emoties ervaart en rust zoekt. Rozekwarts opent het hartchakra en geneest emotionele trauma’s. Hierdoor leer je jezelf openstellen voor anderen.

Maansteen

Maansteen bevat de vrouwelijke, mystieke en spirituele energie van de maan. De maan en haar cycli symboliseren jouw eigen connectie met transformatie en wedergeboorte. Maansteen kalmeert heftige emoties en brengt de mannelijke en vrouwelijke energie terug in balans. Ze harmoniseert de vrouwelijke hormonale cyclus en ondersteunt bij menstruatieklachten, zwangerschap, borstvoeding en overgang.