Frequenties


Frequenties zijn energetische trillingen en vibraties.  Ze verwijzen naar het aantal herhalingen van een gebeurtenis of een trilling per eenheid van tijd. Hoe hoger het aantal cycli per seconde, hoe hoger de frequentie. Ook wij, de aarde, dieren, kristallen, geuren, kunst,... hebben een unieke trillingsfrequentie. Deze trillingen hebben een invloed op ons bewustzijn en welzijn.

Wanneer we frequenties op spiritueel vlak gaan bekijken, gaat er een nieuwe wereld open. Het begrijpen van en werken met frequenties, helpt je bewuster te leven, manifesteren,... Deze kennis leert je de dynamiek tussen jezelf, de ander, het Universum en Moeder Aarde beter begrijpen waardoor er een shift in je kern zal plaatsvinden.

 

De wereld is nooit rustig. Zelfs als zij stil is,

klinkt altijd dezelfde klank,

 in trillingen die onze oren ontgaan.

Albert Camus

 

Wetenschap


Het elektromagnetisch spectrum


Er worden constant onzichtbare bewegingen en informatie uitgezonden (trillingen), die wij als mens (on)bewust kunnen oppikken. Radioprogramma's, telefoongesprekken, geluidsgolven, stemmingen van mensen om je heen, gebeurtenissen die (nog zullen) plaatsvinden, ... We worden elke dag blootgesteld aan ontelbaar veel elektromagnetische velden. We kunnen deze velden aanvoelen; je intuïtie gebruiken. Dit is niet iets dat je leert of een gave die je wel of niet hebt. We beschikken allemaal over deze gevoeligheid. Door bewustwording en aandacht kunnen we deze gevoeligheid ontwikkelen.

 

 

Het elektromagnetisch spectrum strekt zich uit van zeer lage frequenties (radiogolven) tot zeer hoge frequenties (gammastraling). Ons gezichtsvermogen komt maar overeen met een klein gedeelte van dit spectrum (tussen infrarood en ultraviolet). Frequenties in dit gedeelte van het spectrum, kunnen we waarnemen als kleuren. 

 

Andere trillingsfrequenties


  • Geluid; eigenlijk een serie gecomprimeerde golven die zich door materie verplaatsen
  • Temperatuur; wordt bepaald door de snelheid waarmee moleculen bewegen
  • Schumannresonantie; de trillingsfrequentie van de aarde, deze frequentie stijgt, dit wordt in verband gebracht met het begin van het Watermantijdperk/de Nieuwe Aarde
  • Ook wij, de aarde, dieren, kristallen, geuren, kunst,... hebben een unieke trillingsfrequentie. Deze trillingen hebben een invloed op ons bewustzijn en welzijn.

 

 

Bewegingen in je lichaam


In de microkosmos van ons zijn, trilt alles. Je ademt, je hart pompt, je zenuwstelsel en hersenen geven elektrische ladingen door. Tot in het diepste van je cellen vinden er informatieoverdrachten plaats.Tijdens meditatie kan je contact maken met je lichaam en innerlijke processen, een ervaring die de wetenschap nog niet kan beschrijven; energie verandert in bewustzijn.

 

Hersengolven


De hersenen zijn een elektromechanisch orgaan, wat betekent dat ze elektrische en mechanische processen gebruiken om hun functies uit te voeren. Dit wordt gemeten in hersengolven. Hoe trager de hersengolven, hoe meer bewustzijn en hoe meer verbinding met hoge frequenties. De snelste hersengolven, corresponderen met lagere frequenties. 

 

Bèta-golven zijn de snelste hersengolven en komen voor wanneer iemand mentaal alert en actief is. Hoe intenser de activiteit of spanning (bv angst, woede, honger) , hoe sneller de hersengolven en hoe lager de frequentie. Wanneer je stress ervaart, heel boos of angstig bent, zend je dus lage frequenties uit.

Alfa-golven zijn trager dan bèta-golven en verschijnen wanneer iemand ontspannen, maar niet actief aan het nadenken is. Ze worden vaak waargenomen bij gesloten ogen en tijdens lichte meditatie, creatieve en artistieke processen, dagdromen, reflecteren,... Je kan het gevoel hebben in de 'flow' te zijn. Wanneer je dit ervaart, shift je frequentie. Je zendt hogere trillingsfrequenties uit.

Theta-golven zijn veel langzamer en worden geassocieerd met diepe meditatie, verbeelding en dromen tijdens de REM-slaap. Ze kunnen ook voorkomen wanneer iemand in een lichte slaap verkeert of zich in een staat van diepe creatieve flow bevindt. Je verliest het besef van tijd en er komen spontane beelden en ideeën in je op. Je trillingsfrequentie gaat hierdoor nog verder omhoog.

Delta-golven zijn langzame golven en komen meestal voor tijdens diepe slaapfasen. Ze worden geassocieerd met herstelprocessen van het lichaam, de hersenen en een staat van diepe trance.

 

 

Spiritueel


Zoals ik in het begin al schreef, hebben wij ook een trillingsfrequentie. Dit komt doordat je lichaam, emoties, verstand en bewustzijn constant trillingen uitzenden. Deze trillingen kunnen hoog in frequentie zijn, maar ook laag.

 

Trillingsfrequenties


Wanneer je alleen maar bezig bent met je eigen belangen, de ander geen geluk gunt, angstig bent voor het leven, geen verbinding voelt, bevind je je in een lagere trillingsfrequentie. Als gevolg van deze lage trillingen, trek je gebeurtenissen, condities en mensen aan die lage, trage of zelfs verstoorde vibraties uitzenden. We noemen dit wel eens een vicieuze cirkel. Wanneer je handelt vanuit liefde, mededogen, vertrouwen en plezier, tril je op een snellere en hogere frequentie. Je trekt hierdoor positieve emoties, mensen en ervaringen aan. Als je je hier bewust van wordt en gaat ontdekken hoe je vanuit een lage trillingsfrequentie naar een hogere trillingsfrequentie shift, ben je in staat om je hele leven te veranderen.

 

Je trillingsfrequentie verhogen


In spirituele contexten wordt het verhogen van je trillingsfrequentie geassocieerd met diepere spirituele groei en bewustwording en een dieper begrip van je levensdoel.en een sterkere verbinding met onze spirituele aard. Dit brengt positieve emoties zoals vreugde, liefde, dankbaarheid en mededogen met zich mee, en draagt bij aan een algeheel gevoel van geluk en voldoening. Deze verhoogde trillingsfrequentie kan onze intuïtie versterken, onze energie en vitaliteit vergroten, positieve invloeden aantrekken in ons leven, en ons helpen verbinding te maken met hogere bewustzijnsniveaus. Bovendien wordt beweerd dat het helende effecten heeft, zowel fysiek als emotioneel, en ons bewustzijn van ons levensdoel verdiept, wat ons een dieper gevoel van betekenis en doel in het leven geeft.

 

Praktisch


Hieronder noteer ik enkele praktische manieren om aan de slag te aan met je persoonlijke trillingsfrequentie. Door te investeren in volgende onderwerpen, zal je vanzelf in een hogere trillingsfrequentie komen. 

 

Zelfzorg: Alles begint bij zelfzorg! Doe wat je gelukkig maakt en investeer in je fysiek, mentaal, emotioneel én spiritueel welzijn. Een gezonde levensstijl, inclusief voldoende slaap, gezonde voeding en lichaamsbeweging, kan je energie aanzienlijk verbeteren.

Zelfbewustzijn ontwikkelen: Probeer diep in jezelf te kijken en ontdek je emoties, gedachten en gedragspatronen. Het begrijpen van je eigen energie en hoe het zich uitdrukt, is een belangrijke eerste stap.

Intenties stellen: Richt je aandacht op positieve intenties en doelen. Het stellen van intenties kan een effectieve manier zijn om je leven richting te geven en positieve veranderingen te bevorderen. Het helpt je om duidelijk te communiceren met jezelf en het Universum over wat je wilt aantrekken en bereiken. Het kan ook dienen als een bron van motivatie en inspiratie om actie te ondernemen om je intenties te verwezenlijken.

Meditatie en mindfulness: Beoefen regelmatig meditatie en mindfulness om je bewustzijn te vergroten en in contact te komen met je innerlijke zelf. Meditatie kan je helpen negatieve energie los te laten en in het moment te Zijn! 

Positieve omgeving: Creëer een positieve omgeving om je heen. Dit kan betekenen dat je negatieve invloeden vermijdt en je omringt met mensen, plaatsen en dingen die je energie verhogen.

Kristallen en mineralen; hebben een helende werking op je energetisch lichaam. De vibraties van kristallen kunnen resoneren met jouw eigen trillingsfrequentie waardoor blokkades opgeheven worden en je energie weer kan doorstromen.

 

Energiehealing: Overweeg het verkennen van energiehealingtechnieken zoals DNA-frequenties therapie, kristaltherapie, reiki, acupunctuur of andere vormen van alternatieve geneeskunde om de stroom van energie in je lichaam te verbeteren.

Chakra-werk: Als je bekend bent met chakra's, kun je overwegen om te leren hoe je deze energiecentra in evenwicht kunt brengen en harmoniseren. Dit kan worden gedaan via meditatie, visualisatie, ademhalingsoefeningen, kristallen, geuren, klanken, yoga,... Als je hier meer over wilt weten, lees dan zeker ook volgende artikels op de website; Basis chakra & kristallen , Sacrale chakra & kristallen , Zonnevlecht chakra & kristallen 

Kennis: Blijf leren en groeien op het gebied van spirituele ontwikkeling en frequenties. Lees boeken, volg cursussen en zoek begeleiding van ervaren beoefenaars.

Geduld en consistentie: Verwacht niet dat veranderingen van de ene op de andere dag zullen plaatsvinden. Geduld en consistentie zijn belangrijk bij het werken aan veranderingen in je bewustzijn en frequenties.

 

Tot slot


De sleutel tot positieve veranderingen ligt in onszelf. Weet daarnaast dat het volledig normaal en oké is om zowel hoge als lage frequenties te ervaren. We zijn mensen en leven in een wereld die ons elke dag uitdaagt. Je hoeft geen 'slechte' emoties weg te duwen omdat je positief 'moet' zijn. Wanneer je negatieve emoties vermijdt en jezelf verplicht altijd in een positieve stemming te zijn, ontneem je jezelf belangrijke leermomenten. Emoties vertellen ons waar grenzen liggen, wat we willen, waar we nog mogen helen,... Emoties geven wijzen de richting naar een hoger bewustzijn. We zijn hier op aarde om te genieten van het aardse leven en spiritualiteit en bewustwording kunnen je helpen meer te genieten van deze ervaring. Het is een proces, een reis, een leerschool voor ons allemaal, ben lief voor jezelf, ook als het moeilijk gaat. Het komt altijd weer goed.☺☺☺

Ben jij er klaar voor?