Een nieuwe aarde/Het Waterman tijdperk


In deze blog lees je meer over de fascinerende dans van de aarde en sterren naar het Waterman tijdperk. Ik deel inzichten over de precessiecyclus, het Waterman tijdperk, bewustzijnsniveaus en transformatieklachten.

Laat ons samen deze energetische verschuivingen omarmen en groeien in harmonie met het ritme van de aarde.

 

De Aarde en sterren dansen


Precessiecyclus

Elke 2160 jaar breekt er energetisch gezien een nieuw tijdperk aan. De precessiecyclus (een langzame draaibeweging van de aarde op zijn as) veroorzaakt een verandering in de richting van de as ten opzichte van de vaste sterren, wat resulteert in verschuivingen ten opzichte van de sterrenbeelden aan de hemel. Een dans tussen de aarde en de sterren aan de hemel. Een volledige cyclus duurt ongeveer 25.800 jaar en is onderverdeeld in 12 sterrenbeelden. Dit betekent dat de aarde elke 2160 jaar beïnvloed wordt door een ander sterrenbeeld, dit noemt men een tijdperk. De opmars van het nieuwe tijdperk (Waterman) begon op 21-12-2012 en startte op 21-12-2020.

 

Schumann-resonantie

De Schumann-resonantie werd al rond 1900 theoretisch voorgesteld door Nikola Tesla. W. Schumann wist dit in 1960 experimenteel aan te tonen. Hij ontdekte dat de holte tussen het aardoppervlak en de ionosfeer fungeert als een natuurlijke trillingskamer voor elektromagnetische golven (frequenties), gegenereerd door wereldwijde bliksemontladingen. 

Naast de primaire frequentie van 7,83 hertz, zijn er ook andere harmonische frequenties zoals 14,3, 20,8 en 27,3 hertz. Deze frequenties manifesteren zich als veelvouden van de primaire frequentie.

Intrigerend is dat menselijke hersengolven gelijkenissen vertonen met deze Schumann-frequenties. De frequenties zouden een rol spelen in biologische ritmes en de gezondheid van levende organismen. Metingen van deze resonantie onthullen veranderingen in atmosferische samenstelling en elektrische ladingen. Opmerkelijk is dat sinds 2012 de frequentie van de Schumann-resonantie is toegenomen. Toeval?

Het Watermantijdperk


 

Volgens de astrologie, staan we aan het begin van een nieuw tijdperk, het Watermantijdperk. De opmars van dit tijdperk begon op 21-12-2012 en startte op 21-12-2020. Dit tijdperk wordt ook wel de nieuwe aarde of het gouden tijdperk genoemd. Het concept van een "gouden tijdperk" heeft wortels in verschillende religieuze en spirituele tradities. Het duidt op een tijd van hogere bewustwording voor de mensheid. We evolueren van een 3-dimensionale naar een 5-dimensionale werkelijkheid.

 

Het Watermantijdperk nodigt ons uit om samen te komen als één wereldwijde gemeenschap, met een gemeenschappelijk doel; onze planeet transformeren en menselijke evolutie omarmen. De overgang wordt als een kans gezien waar we leren helen en oude hiërarchieën vallen. Wanneer we gaan handelen vanuit liefde en mededogen (hoofdthema's tijdens dit tijdperk) zullen we als collectief, een enorme sprong voorwaarts maken. Er zal een een nieuwe manier van leven en denken ontstaan. Wanneer je leert meebewegen met deze energetische evolutie, ontstaat er een nieuwe realiteit. Een realiteit waar een hoger bewustzijn je de weg van uitputting naar vervulling en groei toont.

 

Er zal meer aandacht komen voor gelijkheid, sociale rechtvaardigheid en milieubewustzijn. Traditionele hiërarchieën zullen plaatsmaken voor gedecentraliseerde besluitvorming, terwijl wereldwijde samenwerking en culturele uitwisseling zullen toenemen. Het tijdperk moedigt een wetenschappelijke benadering van spiritualiteit aan en stimuleert mondiaal activisme. Het Watermantijdperk symboliseert een collectieve evolutie naar een meer inclusieve, innovatieve en verbonden wereld.

 

Bewustzijnsniveaus


Bewustzijnsniveaus verwijzen naar verschillende staten of gradaties van bewustzijn die een persoon kan ervaren. In de kwantumfysica wordt erkend dat de act van observatie de aard van de realiteit kan beïnvloeden. Zo zou bewustzijn een rol kunnen spelen bij het "kiezen" welke realiteit wordt waargenomen. Op dit moment vindt er een energetische shift in bewustzijn plaats. Door bewustzijnsgroei en spirituele ontwikkeling leren we weer (herinneren) hoe je door de verschillende lagen van bewustzijn kunt bewegen (iedereen is hiertoe in staat). 

 

Volgens de snaartheorie bestaan er ook extra ruimtedimensies, naast de drie die we dagelijks ervaren (1d, 2d, 3d). Volgens deze theorie, zouden deeltjes onder het niveau van atomen, kleine trillende snaren zijn. De trillingen van deze snaren komen overeen met verschillende energieniveaus en creëren verschillende trillingspatronen, beïnvloed door snelheid en energie. Hieronder geef ik je wat meer uitleg over de 3e- 4e- en 5e dimensie. 

 

Derde Dimensie

De derde dimensie verwijst naar onze dagelijkse ervaring van ruimte en tijd in onze fysieke wereld. Het omvat de driedimensionale wereld die we zintuiglijk waarnemen: lengte, breedte en hoogte. Mensen die in de "derde dimensie" leven, zijn vaak gericht op materiële zaken, dualiteit en ego-gerelateerde concepten.

 

Vierde Dimensie

De vierde dimensie wordt vaak geassocieerd met tijd en bewustzijn. Het gaat om een bewustzijnsniveau dat voorbij de beperkingen van de fysieke wereld gaat en waarin tijd niet alleen lineair is, maar ook andere lagen en mogelijkheden heeft. In dit niveau kunnen mensen een dieper begrip krijgen van hun emoties, gedachten en spirituele aspecten van het leven.

 

Vijfde Dimensie

De vijfde dimensie wordt beschouwd als een hoger niveau van bewustzijn en realiteit, voorbij de beperkingen van de driedimensionale wereld. Het wordt vaak geassocieerd met een dieper gevoel van eenheid, liefde, creativiteit, spirituele verbondenheid en hogere bewustzijnstoestanden. In de vijfde dimensie worden we ons bewuster van onze spirituele aard en onze verbinding met het universum.

Transformatieklachten


We evolueren tijdens het Watermantijdperk van een 3-dimensionale werkelijkheid, naar een 5-dimensionale werkelijkheid. Je kan de energieshift van dit evolutieproces voelen tot in het diepste van je zijn en transformatieklachten ervaren op mentaal, emotioneel en zelfs fysiek niveau. 

 

 • Intense emoties, met of zonder duidelijke aanleiding

 • Intense vermoeidheid

 • Verhoogde gevoeligheid en moeite met prikkelverwerking

 • Hoofdpijn, duizeligheid, trillingen of tintelingen
 • Je voelt je anders en niet op 'je plek'
 • ...

 

Tips bij transformatieklachten

 

 • Zoek iemand die je kan ondersteunen, ervaringen helpt begrijpen en je leert hoe je hiermee om kunt gaan. Dit kan een vriend(in), familielid, therapeut, coach,... zijn. Het belangrijkste is dat jij je goed en veilig voelt bij deze persoon. Vanaf januari 2024 start ik als DNA-frequentie therapeut. Vanaf dan kan je bij een nieuwe aarde terecht voor frequentie therapie en ondersteun ik je graag tijdens je transformatieproces van 3D naar 5D.
 • Meditatie en mindfulness kunnen je helpen om innerlijke rust te creëren zodat er ruimte ontstaat om (emotionele, mentale, spirituele) uitdagingen aan te gaan.
 • Neem tijd voor zelfreflectie en word je bewust van gedachten, emoties en ervaringen. Het kan fijn zijn om je gedachten te organiseren d.m.v. schrijven, journaling, tekenen,... Dit kan je helpen je innerlijke wereld beter te begrijpen.

 • Praat met gelijkgestemde mensen die openstaan voor spirituele gesprekken. Het delen van ervaringen en gedachten kan een gevoel van gemeenschap en begrip bieden, wat bijdraagt aan een positief zelfbeeld. Daarnaast kunnen dit soort gesprekken ontzettend inspirerend en motiverend zijn.

 • Verken praktijken zoals yoga, tai chi of ademhalingsoefeningen om de balans in je energielichaam te bevorderen. Deze technieken kunnen helpen bij het reguleren van je energie en het verminderen van spanning.
 • Geef jezelf tijd, spirituele transformatie is vaak een langdurig proces. Geef jezelf de tijd en ruimte om door dit proces te gaan zonder te veel druk op jezelf uit te oefenen.

 • Overweeg grondingsoefeningen om je te verbinden met de aarde en je energie te aarden. Dit kan je helpen om meer in balans te blijven tijdens perioden van intense spirituele verschuivingen.

 • Sommige symptomen van spirituele transformatie kunnen overlappen met fysieke gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om medische oorzaken uit te sluiten door een arts te raadplegen.

Nieuwsgierig naar meer?

Neem zeker eens een kijkje op https://dnafrequenties.com/

 

Vanaf januari bied ik frequentietherapie aan voor wie dieper in contact wil komen met de Waterman en 5D energie. Bezoek de Instagram pagina van een nieuwe aarde voor meer inzichten, tips en sluit je aan bij onze groeiende gemeenschap.

Liefs!